Martin zotrval v extralige, nad Bardejovom vyhral 4:3

01.04.2013 Celý región

Martin 31. marca (TASR) - Hokejisti MHC Mountfield Martin zotrvali v Tipsport extralige, keď v rozhodujúcom siedmom zápase baráže vyhrali nad Bemaco HC 46 Bardejov 4:3 po samostatných nájazdoch.

V elektrizujúcej atmosfére, ktorú vytvárali fanúšikovia oboch mužstiev sa hral od začiatku svižný hokej. Hráči príkladne bojovali o každý puk a akcie sa striedali na oboch stranách. Vedenia sa ujali hostia v 7. min, keď po strele Nagya brankár Šúrek neudržal puk a Baláž ho zblízka dorazil za jeho chrbát. Obe mužstvá potom skúšali pozornosť brankárov. Šúrek si poradil s pokusmi Hričinu, Ščurka a Poláčka, na druhej strane Andreanin zneškodnil strely Hollého a Novotného. V 15. min sa z gólu tešili aj domáci, keď Petruška našiel na modrej čiare Dvořáka a mladý obranca Martina umiestnenou strelou vyrovnal. Aj v druhej časti to bol zaujímavý hokej. Najprv boli v streľbe usilovnejší domáci, ale Andreanin pri strelách Hollého, Themára, Dvořáka a Petrušku bol pozorný. Na opačnej strane zase podržal svoje mužstvo Šúrek pri viacerých pokusoch bardejovských hráčov. Od 28. min mali hostia výhodu presilovky 4:3 a potom 5:4. Domácich uzavreli v ich obrannej tretine a Martinčania aj s riadnou dávkou šťastia sa ubránili.

V polovici zápasu mohli strhnúť vedenie na svoju stranu domáci, keď Themárovu strelu vyrazil Andreanin pred Važana, ale ten zblízka prestrelil. Potom prevzali iniciatívu Bardejovčania. Šúrek zneškodnil šancu Hričinu i ďalšie strely hostí. V 39. min už však martinský gólman nezabránil ceste puku z hokejky Ščurka do siete a hostia sa ujali vedenia 2:1. Tak ako vyšiel hosťom záver druhej tretiny vydaril sa im aj úvod tretej časti a Sabol v 42. min im zabezpečil už dvojgólový náskok. Domáci sa však nevzdávali. Od 45. min mali výhodu presilovej hry. Strelu Kolenu Andreanin ešte vyrazil, ale na dorážku Hollého bol už gólman hostí krátky. Martinčania sa prebrali z letargie a v ďalších minútach zatlačili hostí do defenzívy. Brankár Andreanin bol však veľkou oporou Bardejova. Prekonal ho až v 55. min Hollý, vyrovnal a začínalo sa odznovu. V 58. min prepásol veľkú príležitosť na dokonalý obrat Važan a nepodarilo sa to ani v 60. min Petruškovi a tak zápas musel ísť do predĺženia. Domáci v predĺžení akoby prestali hrať a hostia mali v tejto fáze zápasu viac z hry aj viac streleckých pokusov. Šúrek sa však nedal prekonať a tak sa o víťazovi siedmeho zápasu i celej baráže rozhodlo až v samostatných nájazdoch. V nich sa tešili Martinčania, ktorí si tak zachovali extraligovú účasť, keď rozhodol úspešný samostatný nájazd Novotného z prvej série a brankár Šúrek, ktorý nepustil za svoj chrbát ani jeden nájazd hostí.

MHC Mountfield Martin - Bemaco HC 46 Bardejov 4:3 (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0, 1:0)) po samostatných nájazdoch /konečný stav série 4:3/

Góly: 15. Dvořák (Petruška), 46. Hollý (Kolena, Petruška), 55. Hollý (Petruška), rozhodujúci nájazd: Novotný - 7. Baláž (Nagy, Sabol), 39. Ščurko (Halás), 42. Sabol (Krčula, Baláž).
Rozhodovali: Lokšík, Müllner - P. Šefčík, Výleta,
vylúčení: 5:4,
presilovky: 1:0,
oslabenia: 0:0.
3800 divákov

Zostavy:

Mountfield:
Šúrek - Novotný, Perniš, Pukalovič, dvořák, Grman, Zošiak - Themár, Beran, Važan - Petruška, Kolena, Hollý - Vaško, Vilkoits, Dírer - Hús

Bardejov:
Andreanin - Valentín, Kramár, Krčula, Tkáč, Mojdis, Polaček, Šimo - Nagy, Baláž, Sabol - Halás, Ščurko, Hričina - Stríž, Dancsák, Valchař - Česelka, Belušár


Hlasy po zápase:

Róbert Pukalovič, tréner Martina: "Aj tento zápas potvrdil, že o žiadnu dohodu v tejto baráži nemohlo ísť. Bardejov nemal čo stratiť. my sme mali v kádri veľa neskúsených hráčov a som rád, že to zvládli. Musím sa priznať, za stavu 1:3 sme mali malú dušičku. Som rád, že sa oplatilo bojovať a drieť, o čom sa hráči sami presvedčili. Boli sme šťastnejší. Teší ma, že prišlo toľko divákov a že sme ich napokon potešili."

Anton Tomko, tréner Bardejova: "Nezostáva mi nič iné, len zagratulovať Martinu k víťazstvu a udržaniu extraligy. Tento zápas sme si prehrali sami. Za stavu 3:1 sme ho mali kontrolovať, namiesto toho sme dovolili domácim vytvoriť si tlak a potom aj vyrovnať. Šťastena stála potom pri Martine a veľkú zásluhu má na tom ich brankár Šurek. Za predvedené výkony v baráži sa nemusíme hanbiť a som vďačný aj skvelým divákom, ktorí nám verili a prišli nás povzbudiť aj do Martina."
 

Vyberte región